De Dongense Schaakclub in de ban van de gong!

Het jaarlijkse gongtoernooi heeft weer plaatsgevonden! Op vrijdag 28 oktober pogen de deelnemers onder erbarmelijke omstandigheden fatsoenlijke zetten te produceren. Bij een reguliere schaakpartij krijg je een hoeveelheid tijd om jouw deel van de partij uit te spelen. Bij het gongschaken gaat dit iets anders. Er wordt gespeeld volgens de reguliere regels van het schaakspel. Om de tien tellen klinkt echter een gongslag, waarbij een zet moet zijn uitgevoerd. Het aantal weggegeven stukken overstijgt op deze avond het totaal van de gehele interne competitie ruimschoots. Maar zoals wel vaker blijken de sterkste schakers toch ook het meest schokbestendig. Wederom is de titel voor Maarten van der Burght. Mark Maas en Philippe Blankert leggen beslag op de andere ereplaatsen. Ook Xander Mahieu weet aardig in het spoor van de top drie te blijven. De rest van het veld wordt op grote achterstand gezet.