Op vrijdag 20 januari jongstleden werden er zeven schaakpartijen gespeeld in Cultureel Centrum ’t Schouw. Er wordt vier keer gewonnen en drie keer remise gespeeld. Winst is er voor Paul Smulders, Xander Mahieu, Maarten van der Burght en Johan Ramstijn. Gelijkspel, ofwel remise, is er voor Stefan van den Brand tegen Mark Maas, Philippe Blankert tegen Ad Swinkels en Maarten de Kloe tegen Thijs Kimenai. Laatstgenoemde speelde het eindspel met een mooie Dolle Toren.

Wanneer je aan de beurt bent, maar je kunt geen enkele legale zet doen, dan sta je “pat” en is het direct remise. Dit kan handig zijn wanneer je dreigt te gaan verliezen. De tegenstander zal uiteraard proberen pat te vermijden. Soms heb je een Toren waar je keer op keer schaak mee kunt geven. Wanneer de tegenstander deze niet kan slaan omdat het dan direct pat is, spreken we over een dolle Toren. Na drie keer dezelfde stelling op het bord, of bij eeuwig schaak mag je namelijk remise opeisen.

De top vijf ziet er na afgelopen vrijdag als volgt uit.

Maarten van der Burght

Philippe Blankert

Mark Maas

Ad Swinkels

Peter Stokkermans

De complete ranglijst is op onze website terug te vinden.

Heeft u ook zin gekregen om te schaken, kom dan eens een keer langs op onze club. Uw niveau is van geen enkel belang aangezien bij ons gezelligheid voorop staat. De eerstvolgende gelegenheid is vrijdag 27 januari aanstaande. Wij zijn vanaf 20.00 uur te vinden op onze speellocatie in Cultureel Centrum ’t Schouw, Rembrandtstraat 69 te Dongen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website http://www.dscdongen.nl.