SCHAAKNIEUWS

De afgelopen week stond weer in het teken van de Noord Brabantse schaak competitie. Drie avondteams, bestaande uit elk 4 personen bezochten hun tegenstander. Op dinsdag 24 januari reizen Frans van der Burght, Peter Stokkermans, Peter van Ruth en Johan Ramstijn af naar Leende om daar tegen het team van schaakvereniging De Toren te strijden. De speellocatie doet gemoedelijk aan wat aan de uitslag af te lezen is. Met een 2-2 gelijkspel zien we een mooie score en zijn we blij met een tweede plaats in het klassement.

Donderdag 26 januari is het de beurt aan Ad Swinkels, Jan Haast, Paul Smulders en Arnold van de Hout om het op te nemen tegen schaakvereniging Son & Breugel. Met twee remises van Arnold en Paul plus één winstpartij van Ad zijn we uiterst tevreden met het 2-2 gelijkspel en het eerste punt in de competitie.

Als laatste zijn Maarten van der Burght, Dick Carol, Mark Maas en Ivo de Ligt aan de beurt om het op te nemen tegen een gevreesde tegenstander. In Den Bosch treffen zij schaakvereniging HMC die spelen met twee grootmeesters, te weten Twan Burg (GM) en Nargiz Umudova (WGM). Dat de overmacht te groot is, was op voorhand al duidelijk te zien aan het ratingverschil. Tot onze grote verrassing, en die van de tegenstander, weet Maarten echter een half puntje af te pakken van deze grootmeester met een zwaar bevochten remise. Knap staaltje schaken waar Maarten trots op mag zijn!

Ook in de interne competitie heeft men op vrijdag niet stil gezeten. De opmerkelijkste partij was die tussen Ad Swinkels en Peter Stokkermans. Daar waar de overige schakers bezig zijn over te stappen van de opening naar het middenspel, ziet Peter de mogelijkheid om eeuwig schaak te geven. Hierbij blijf je de tegenstander schaak zetten waarbij deze niet veel meer mogelijkheden heeft dan zetherhaling. Een snelle, wellicht onverwachte remise.

De top vijf ziet er na afgelopen vrijdag als volgt uit. De complete ranglijst is op onze website terug te vinden.

Maarten van der Burght


Philippe Blankert


Mark Maas


Ad Swinkels


Stefan van den Brand

Heeft u ook zin gekregen om te schaken, kom dan eens een keer langs op onze club. Uw niveau is van geen enkel belang aangezien bij ons gezelligheid voorop staat. De eerstvolgende gelegenheid is vrijdag 27 januari aanstaande. Wij zijn vanaf 20.00 uur te vinden op onze speellocatie in Cultureel Centrum ’t Schouw, Rembrandtstraat 69 te Dongen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website http://www.dscdongen.nl.