De Dongense Schaak Club neemt deel aan de NBSB zaterdagcompetitie. Dit is een competitie voor achttallen, waarbij DSC met twee teams uitkomt. Het eerste team, bestaande uit Maarten van der Burght, Philippe Blankert, Mark Maas, Dick Carol, Ad Swinkels, Ivo de Ligt, Stefan van den Brand en Johan Ramstijn spelen op zaterdag 4 februari uit tegen schaakvereniging De Drie Torens uit Tilburg. Het tweede team, bestaande uit Paul Smulders, Frans van der Burght, Xander Mahieu, Peter van Ruth, Maarten de Kloe, Eddy Jongenelen, Arnold van de Hout en Stijn Jongenelen spelen uit tegen de schaakvereniging De Baronie uit Breda.

Een goed begin is het halve werk, moest het eerste team gedacht hebben. Twee wedstrijden worden op vrijdag 3 februari ‘vooruit’ gespeeld. Hier wordt reeds een ½-1½ winst behaald. Ook op de wedstrijddag zelf wordt solide geschaakt. Twee teams met een iets betere gemiddelde rating voor DSC. Met twee remises en de rest op winst kijken we terug op een succesvolle 1-7 overwinning.

Het tweede team moet het opnemen tegen een veel sterkere tegenstander. De vooruitzichten zijn niet gunstig en we houden rekening met een 7-1 of 8-0 uitslag, in het voordeel van de Baronie. Laatstgenoemde heeft een aantal last minute invallers, maar ook de sterkte van deze spelers liegt er niet om. Het tweede team weet een aantal mooie punten binnen te halen en we zijn dan ook dik tevreden met een nipt 4½-3½ verlies.

Ook in de interne competitie heeft men op vrijdag niet stil gezeten. Dick Carol was even uit de top verdwenen, maar heeft na een winstpartij de weg terug weer gevonden. Op de vijfde plaats zien we weer een stuivertje wissel tussen Peter Stokkermans en Stefan van den Brand, waarbij eerstgenoemde de vijfde plaats in het klassement weer inneemt.

De top vijf ziet er na afgelopen vrijdag als volgt uit. De complete ranglijst is op onze website terug te vinden.

Maarten van der Burght


Philippe Blankert


Mark Maas


Ad Swinkels


Peter Stokkermans

Heeft u ook zin gekregen om te schaken, kom dan eens een keer langs op onze club. Uw niveau is van geen enkel belang aangezien bij ons gezelligheid voorop staat. De eerstvolgende gelegenheid is vrijdag 17 februari aanstaande. Wij zijn vanaf 20.00 uur te vinden op onze speellocatie in Cultureel Centrum ’t Schouw, Rembrandtstraat 69 te Dongen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website http://www.dscdongen.nl.