Na zestien ronden schaken zit de tweede cyclus erop. Het is weer tijd om een tussenbalans op te maken. Om iedereen op zijn of haar eigen niveau te kunnen laten schaken, spelen we in drie groepen. De sterksten onder ons spelen in groep 1. In deze groep neemt Maarten van der Burght riant de leiding. Mark Maas volgt op meer dan honderd punten achterstand. Jan Haast en Frans van der Burght bungelen onder aan de groep.

In groep 2 vinden we op de eerste plaats Philippe Blankert die we volgend jaar hoogstwaarschijnlijk door zien stromen naar groep 1. De tweede plaats wordt ingenomen door Ad Swinkels. De achterhoede wordt gevormd door het trio Eddy Jongenelen, Ivo de Ligt en Maarten de Kloe.

De derde groep wordt aangevoerd door Thijs Kimenai, gevolgd door Bram Pulles, Maarten Damen en Arnold van de Hout.

In de nevenklassementen zien we weer een vertrouwd beeld. Jan Haast geniet het meest van zijn speeltijd en is het vaakst als laatste klaar, hoewel Philippe hem dicht op de hielen zit. De meeste remises worden behaald door Mark Maas en Ad Swinkels. Wij zijn benieuwd naar de uitslag wanneer zij aanstaande vrijdag tegen elkaar spelen. Maarten van der Burght heeft vijf maal achtereen gewonnen en leidt het houthakkersklassement.

De top vijf ziet er na afgelopen vrijdag als volgt uit. De complete ranglijst is op onze website terug te vinden.

Maarten van der Burght

Philippe Blankert

Mark Maas

Ad Swinkels

Peter Stokkermans

Heeft u ook zin gekregen om te schaken, kom dan eens een keer langs op onze club. Uw niveau is van geen enkel belang aangezien bij ons gezelligheid voorop staat. De eerstvolgende gelegenheid is vrijdag 24 februari aanstaande. Wij zijn vanaf 20.00 uur te vinden op onze speellocatie in Cultureel Centrum ’t Schouw, Rembrandtstraat 69 te Dongen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website http://www.dscdongen.nl.