Avondcompetitie schaken

Drie teams strijden, in een overvolle zaal, om de eer en de glorie

Op vrijdag 24 maart werd, onder toeziend oog van de Noord-Brabantse Schaak Bond, de laatste ronde avondcompetitie gespeeld. Drie teams strijden, in een overvolle zaal, om de eer en de glorie. Het eerste avondteam speelt tegen EGS uit Goirle en het tweede en derde avondteam spelen tegen De Stukkenjagers uit Tilburg.Het eerste team wordt gevormd door Maarten van der Burght, Dick Carol, Philippe Blanert en Ivo de Ligt. Het tweede team bestaat uit Frans van der Burght, Jan Haast, Peter van Ruth en Johan Ramstijn. Voor het derde team streden Xander Mahieu, Maarten de Kloe, Bram Pulles en Arnold van de Hout.

Het Goirlse team is een beetje de kop van Jut dit jaar en dat is zonde. Het is een jeugdig team met veel potentie, maar nog geen topspelers met een hoge rating en dan is deze eerste klasse te zwaar. Toch moet je voor een jeugdig team altijd uitkijken. Het geluk zit vanavond aan onze kant en we schrijven een 4-0 overwinning voor het eerste avondteam uit Dongen.

Het tweede avondteam speelt tegen het vijfde team van de Stukkenjagers. Schaken tegen de Stukkenjagers is nooit eenvoudig, ook al speel je tegen het vijfde team. Twee spelers weten het op remise te houden, maar op de laatste twee borden moeten we het toch afgeven. Een 1-3 verlies aan de kant van Dongen.

Het zevende team van de Stukkenjagers is een zeer sterk team. Het derde avondteam hield dan ook serieus rekening met een zware nederlaag. De Stukkenjagers kwamen echter te weten, waarom je voor een jeugdig team toch uit moet kijken. Middels 2 winstpartijen en 1 remise mocht het Dongense team met 2½-1½ de winst op haar naam schrijven.

Ook speelt men in de interne competitie drie wedstrijden. De toppers houden zich bezig met de NBSB competitie waardoor er weinig in de top vijf veranderd.

Maarten van der Burght


Philippe Blankert


Mark Maas


Dick Carol


Peter Stokkermans

Heeft u ook zin gekregen om te schaken, kom dan eens een keer langs op onze club. De eerstvolgende gelegenheid is vrijdag 14 april aanstaande. Wij zijn vanaf 20.00 uur te vinden op onze speellocatie in Cultureel Centrum ’t Schouw, Rembrandtstraat 69 te Dongen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website http://www.dscdongen.nl.