NIEUWS VAN DE DONGENSE SCHAAKCLUB

De Roskam in Zundert is voor vele (West) Brabantse schakers een begrip. Het is al vele jaren het thuishonk van schaakvereniging De Raadsheer. Maar, De Roskam gaat binnenkort sluiten. Daardoor was de wedstrijd De Raadsheer 2 – DSC 1 de laatste wedstrijd van deze club in hun vertrouwde thuisbasis. Natuurlijk werd aan ons gevraagd of we mee wilde werken aan een, voor de Raadsheer, mooie afsluiting. Uiteraard waren we dat niet van plan.

Soms lopen de dingen anders dan gepland. Na enige tijd schaken bleek het een grotere kluif dan verwacht. Een 4-4 gelijkspel leek lange tijd het hoogst haalbare. Tot aan 3-3 ging het volgens planning. Middels een paardvork op het ene bord en sterk spel op het andere kwam het uiteindelijk op een 5-3 overwinning voor De Raadsheer die daarmee hun laatste thuiswedstrijd winnend afsluiten. Op vrijdag 5 mei was het Open Avond op onze schaakclub. De aanwezigen kregen tekst en uitleg en mochten daarna deelnemen aan onze rapid competitie. Hierin speel je drie partijen en krijg je 20 minute per partij per speler op de klok, Voor diegenen die deze open avond gemist hebben, kunnen op vrijdag 2 juni bij ons terecht voor de derde en laatste open avond van het seizoen. Kun je nog niet zo goed schaken, maar wil je dit wel leren dan ben je van harte welkom. Om je alvast voor te bereiden verwijzen we graag naar het boekje Ome Jan leert zijn neefje schaken. Dit is een bijzonder leuk leeswerkje van Max Euwe en is gratis te verkrijgen via de Digitale Bibliotheek der Nederlandse Literatuur http://www.dbnl.org/ ( knip en plak in uw browser) Vrijdag 12 mei is het weer avondcompetitie. Ook hier bent u van harte welkom om eens een keertje mee te spelen. Wij zijn vanaf 20.00 uur te vinden op onze vaste speellocatie in Cultureel Centrum ‘t Schouw, Rembrandtstraat 69, 5102 DK te Dongen.