In een miezer regentje wordt iets over 14.30u op Sportpark Dongekant afgetrapt voor de wedstrijd van JO19 vs JEKA.
Beide teams gaan er meteen vol in en de thuisploeg heeft zijn handen vol aan het aanvallende spel van de gasten.
Het is zoeken naar de juiste balans van verdedigen en aanvallen, en dat zoeken duurt net iets te lang. De Groen-Witte worden op achterstand gezet. 0-1De winst van vorige week smaakte echter naar meer en verbeten gaan de mannen in de aanval. En met succes want de gelijkmaker laat niet al te lang op zich wachten.Goed samenspel zorgt ervoor dat veelvuldig de aanvallen kunnen worden opgezet. In het begin regelmatig gestopt door de buitenspelvlag. Wanneer die nog weer eens omhoog gaat fluit de scheidsrechter niet af. DVVC speelt door terwijl de gasten hun monden het werk laten doen. 2-1


Protest.
De jonge, maar standvastige, scheidsrechter geeft echter te kennen dat het absoluut geen buitenspel was en het doelpunt precies dat is wat het is. Goal!
Het sterkt de thuisploeg in de gedachten van het eigen kunnen en ze gaan aanvallend door.
Wanneer het 3e doelpunt voor de Groen-Witte valt klinkt er het nodige gemopper van de defensie van de gasten. Ze kunnen de opstomende spitsen steeds niet stoppen. Wanneer ze dat even later wel doen, resulteert dat in een strafschop. Wie die gaat nemen is voor de thuisploeg eigenlijk meteen wel duidelijk. Het wordt keeper tegenover keeper.
Dennis blijkt dus niet alleen in vorm te zijn om goals te voorkomen. Hij maakt ze ook! 4-1


Het spel gaat door en DVVC valt aan. Maar ook JEKA schiet af en toe aardig uit zijn slof en een verdediger van DVVC moet een keer als hulpkeeper met een hoge kopbal het doel leeg houden.
Lange rushes naar het doel van JEKA resulteren nog voor de rust in nog meer doelpunten en de sfeer in de twee teams verschilt dag en nacht.
Na de rust probeert DVVC vast te houden wat ze hebben en JEKA er meer van te maken. En dat lukt ook. Er wordt gescoord door de gasten en de stand is 6-2. En de tijd nog lang niet gespeeld. Gaat het hoge tempo de thuisploeg opbreken of zijn ze conditioneel nog niet aan het eind?
Niet te lang over nadenken. Voeten laten werken is het devies.


Nog een doelpunt in het voordeel van DVVC en dat levert wederom commentaar op van andere zijde. De scheids blijft rustig en kalm, noteert het doelpunt en maakt duidelijk dat zijn beslissing niet bespreekbaar is. Naar de middenstip met die bal en opnieuw aftrappen. Voetballen!
Een hoekschop levert een gevaarlijk moment voor de DVVC goal op. De thuisgoalie weet hem goed hoog weg te tikken, maar het gevaar is nog niet geweken. De bal belandt bij een JEKA speler en deze zet er zijn hoofd tegenaan. Nog in de lucht hangende ziet de DVVC keeper met een schuin oog het gevaar weer komen. Een snelle draai naar de naar de grond stuiterende bal, een graai en … hebbes. Tot grote teleurstelling van de mannen in het TriColore maar tot grote vreugde en bewondering van de mannen in het Groen-Wit. Wat een kei van een redding!
Voor de goal van JEKA is het ook met grote regelmaat weer spannend. Voor beide teams, want hoeveel goals kunnen nog worden voorkomen, gaan naast of erin. Gaan ze de dubbele cijfers halen? Een speler van DVVC heeft steeds bijna een volgende goal “op zijn slof”, maar het wil allemaal nét niet lukken. Ook hier geldt echter: If at first you don’t succeed, try, try again. Uiteindelijk wordt de aanhouder beloont en knalt hij het meer dan verdiende doelpunt langs de kansloze keeper.
De bijgehouden statistieken geven aan het einde van de wedstrijd aan dat er 22 pogingen/schoten op ‘vijandig’ doel waren. Één speler een hattrick plus 1 heeft gescoord en dat met slechts 2 doelpunten tegen en 9 doelpunten voor de 3 punten onbetwist in Dongen blijven.
Gefeliciteerd mannen met weer een mooie overwinning.