Vrijdagavond 25 oktober waren de vrijwilligers van DVVC uitgenodigd voor een gezellig avondje samen zijn. Vanaf 20.00uur druppelde iedereen binnen en was er heerlijk gebak -met DVVC logo(!)- en koffie of thee. Geheel in de tijd van het jaar waren er ook heerlijke herfstchocolaatjes. Men kon dus in afwachting van vrienden (want dat wordt je vanzelf als lid of vrijwilliger van/bij DVVC) en de openingsspeech al heerlijk smullen.
Voorzitter Carla van Delft had wat mooie hoogtepunten over het afgelopen jaar op een rijtje, zoals bijvoorbeeld:


De groei van het ledenaantal met zo’n 60 leden!
De nieuwe A-jeugd en hun sponsoren
De Jeugd Academy met bevlogen trainers, leiders en sponsors


De nieuwe hoofdsponsor In- ’N Outdoor die DVVC1 en DVVC2 van nieuwe shirts heeft voorzien, en sponsor is van de prachtige terras-overkapping.
Prachtige resultaten die zeker ook nog nader besproken zullen worden tijdens de komende jaarvergadering van maandag 18 november, maar deze vrijdagavond eerst “Proost” op de club en zeker ook op al die vrijwilligers die de club de club maken.


Een hartelijk woord van dank is er voor Joost Laurijsen, die door drukke werkzaamheden zijn taak als Technisch Coördinator voor het jeugdbestuur helaas gaat stopzetten. Voor de club blijft hij betrokken als scheidsrechter. Dank je wel Joost voor je TC werkzaamheden en dat je nog steeds als scheidsrechter aan blijft.
Traditiegetrouw is dit ook de avond waarop de jubilarissen in het zonnetje gezet worden. Een aantal wist zelf wel hoe lang ze ongeveer lid waren. Sommige zijn een paar dagen voor de vrijwilligersavond in het ootje genomen om informatie over hun begindagen te ontfutselen. Bij anderen zat het thuisfront in het complot om ze op een ongebruikelijke (vrijdag)avond de DVVC kantine ingelokt te krijgen.
Niet alle jubilarissen kunnen vanavond aanwezig zijn. Zo is Edwin Blösser voor werkzaamheden in het buitenland en heeft Joris van de Bemd zich helaas ook afgemeld vanwege omstandigheden. Ook Camiel de Hoon is vanavond afwezig.


Over de jubilarissen die al 25jaar bij DVVC rondlopen is genoeg te vertellen. Neem bijvoorbeeld:


Cees Klaassen. Hij woonde vroeger in de Weide, vlakbij v.v. Dongen waar hij dan ook lid van werd. Inmiddels is hij alweer 25jaar een trouwe Groen-Wit man. Cees heeft een geweldig loopvermogen en dat komt niet alleen omdat hij elke 2 weken trouw bij de veteranen speelt. Voor een halve marathon draait Cees zijn hand niet om. Het houdt hem fit.
Cees, We hopen dat je nog lang met veel plezier bij DVVC blijft voetballen.


Jurgen den Boer, beter bekend als Boerke heeft ook een v.v. Dongen verleden. Toen hij daar rond zijn 19e jaar om een overschrijving kwam vragen feliciteerde men hem dat hij lid wilde worden van v.v. Dongen! Maar na ruim 10jaar bij daar gespeeld te hebben ging hij de overstap naar een andere voetbalclub te maken! Het werd DVVC en daar is hij dus na 25jaar nog steeds. Hoewel dat ook zomaar verkeerd af had kunnen lopen daar bij die uitwedstrijd in Tilburg, destijds met DVVC4. Omdat Jurgen zich niet goed voelde keerde hij naar de kleedkamer terug. Gelukkig kwam een teamgenoot naar hem kijken en heeft hem kunnen reanimeren en belandde Jurgen op tijd in het ziekenhuis.
Nee dan was de keer dat hij dan toch eindelijk een keer als pupil van de week aan de hand van de scheidsrechter bij een thuiswedstrijd van DVVC1 het veld op mocht een heel wat leukere ervaring. Jurgen vond het een geweldige grap en speelde het goed mee. Typisch Jurgen als er wat te feesten valt is hij er bij. En wat zijn wij blij dat dat nog steeds kan en dat dat bij DVVC is.
Dat je eenmaal bij DVVC aanbelandt daar lang blijft hangen moge duidelijk zijn. Zeker als je bedenkt dat de 25jarige jubilarissen op dat gebied nog ‘broekies’ zijn. Er zijn jubilarissen die een nog langere staat van dienst hebben. 40 jaar bijvoorbeeld.


Jan Oomens jr. heeft de liefde voor DVVC met de paplepel ingegoten gekregen. Als klein jochie was ook op zondag het DVVC terrein al zijn domein. Na een actieve voetbalperiode is Jan leider geworden. Heeft aantal jaren in het hoofdbestuur alles geregeld en het clubblad “De Afrap” verzorgd. Ook was hij mede-oprichter van het Hans Jansen Toernooi en is hij sinds de oprichting van het G-toernooi met hart en ziel betrokken geweest bij de organisatie daarvan.
Echt Jan: Een rustige, altijd op de achtergrond werkende man met hart van goud en een groen-wit randje. Of is het andersom? Dank voor al die activiteiten, voor al die jaren we hopen je nog lang hier te kunnen zien.
En vind je 40 jaar lang?
Wat denk je van 50 jaar lid? En dan ook nog eens VOETBALLEND lid!


Jan Heerkens. Vanaf zijn 12e jaar heeft Jan alle jeugdelftallen doorlopen (destijds bestonden er nog geen mini’s of kabouters, zo jong begon men nog niet met voetballen) DVVC was nog niet ‘thuis’ op sportpark Dongekant en Jan speelde op een veld in de Doelstraat (waar nu de tennishal staat) en op de velden tegenover v.v. Dongen (Waar het Attwood kantoor heeft gestaan) en op de Hertog Jan velden, en nu op die van het Sportpark Dongekant. Na de jeugdteamjaren volgden de selectie-jaren en daarna alle andere teams, behalve het zaterdagteam. Dat is het enige team dat Jan heeft overgeslagen. Hij heeft meteen de overstap naar de veteranen gemaakt en staat daarmee nog elke 14dagen op het veld!
Jan dank je voor 50 jaar trouwe dienst en we hopen dat je nog vele jaren in goede gezondheid bij ons mag rondrennen.
En dan nog is er baas boven baas. 65 jaar lid(!) is dat een tijd?


Jan Kuijpers behalve voetballer bij DVVC heeft Jan ook in het bestuur gezeten en is hij tegenwoordig vele morgens nog altijd actief op de velden. Nu om lijnen te trekken, ook op die velden waar de jongste jeugd moet voetballen, want ook de kaboutertjes moeten ‘kalk’ aan hun schoenen hebben ipv een gespannen lintje over het veld dat de lijnen aangeeft. Behalve de kalkwagen zijn ook de bosmaaier en de grasmaaier Jan’s beste vriend, met hun hulp zorgt Jan ervoor dat het park er mooi bijligt.
De hele familie, zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen, weten: Zondags is er DVVC1 en Jan mist geen wedstrijd, wat er ook gebeurd. Zondag is Jan op de club! Jan, jij heeft ongetwijfeld dat Groen-Witte hart met dat Gouden randje eromheen en wij hopen dat je nog lang in goede gezondheid hier voor ons mooie complex mag zorgen.
Mooi dat jullie allemaal al zo lang DVVC trouw zijn, dat er voor iedereen nog maar vele jaren bij mogen komen. En op naar de volgende mijlpalen.
Na de plichtplegingen gaat de avond in gezellige gemoedelijkheid verder, met muziek verzorgd door Disco “De Donkere Wolk”. Met gezellig babbelen, anekdotes en andere herinneringen ophalen met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Alom ontspannen vrolijke gezichten, even geen competitiestress al is voetbal natuurlijk nooit ver weg in een voetbalkantine. Het waren nog gezellige uurtjes en volgend jaar is er uiteraard weer een bedankavond voor al die vrijwilligers die zich zo voor de club inzetten. Dank allemaal, zonder jullie lukt het niet. Dank jullie wel!