Door Piet Scheepers

De eerste officiële thuiswedstrijd voor Dongen 023 is met een verdiende 4-1 overwinning afgesloten. In eerste instantie werd tegenstander Blauw Geel uit Veghel door trainer/coach Lars Jansens gezien als een ‘angstgegner’. Zijn opmerking (,,We kunnen onze borst nat maken”) een week eerder na hun 4-1 overwinning op buurman Nuenen, was dus ongegrond. Dongen speelde een gelopen wedstrijd en won uiteindelijk met 4-1. Een uitslag die vele malen hoger had kunnen zijn, gezien de vele kansen die Dongen creëerde. Ozcan Ozkaya, de assistent-trainer van Dongen 1, was deze middag de verantwoordelijke coach. Lars Jansens had in zijn agenda een vriendenweekeind staan.

Voor aanvang van de wedstrijd had Dongen ontzag voor de fysiek grote en stevige Blauw Geel-spelers. In het veld zou dit helemaal anders uitpakken. Op de rechtervleugel was Dongenspeler Raphael Narty een ware plaag voor de verdedigers uit Veghel. Hij was niet alleen zijn tegenstander vele malen te snel af, ook zijn passes waren gevaarlijk en zorgden voor veel onrust in de Veghelse verdediging. Na tien minuten was het dezelfde Narty die door de verdediging soleerde. Alleen voor de uitkomende doelman vergat hij te scoren. Enkele minuten later was het wel raak. Een priemende steekpass van Narty werd door Luc Braams goed ingeschat. Alleen voor het doel schoot hij de bal, onbereikbaar voor de doelman, binnen. Deze openingstreffer werd als snel opgevolgd door de 2-0. Verdediger Timo Schipper, bleef binnen het zestienmetergebied van Blauw Geel druk zetten, veroverde zo de bal en schoot in de korte hoek de 2-0 binnen. De opdracht was dan ook om hoog druk te zetten. Blauw Geel kon slechts gevaarlijk worden als hun spits Tijn Bosch aan de bal was. Hij was het die na een half uur spelen de enige echte kans voor de bezoekers creëerde. Zijn schot ging rakelings over. Kort hierna maakte Dongen het zichzelf moeilijk door in de verdediging de bal de bal te verspelen. Gelukkig voor Dongen liet Blauw Geel ook deze kans onbenut. Sterker nog: uit de daaropvolgende aanval was het Sel Bastmeijer die de 3-0 op het scorebord liet aantekenen. Blauw Geel ging het over een andere boeg gooien. Lange ballen moesten voor gevaar zorgen achter de Dongen-verdediging. Zij hadden echter pech dat Sandro van Kuijck een meevoetballende doelman is. Door ver uit te komen onderschepte hij vele Blauw Geel voorzetten. Even een moment van concentratieverlies in de Dongenverdediging was voor Tijn Bosch het sein om voor Blauw Geel de gehate nul van het scorebord te schieten. Zijn schot verdween diagonaal in de lange hoek, 3-1.

Na rust een sterker aandringend Blauw Geel, dat verschillende kansen kreeg om te scoren. Maar ook Dongen kreeg mogelijkheden om de score op te voeren doordat de bezoekers soms wel heel ver naar voren speelden. De 4-1 kwam op naam van Gijs Timmermans. De boomlange verdediger kopte vanuit een corner onhoudbaar binnen. Met nog een half uur te gaan bracht Dongen de vijf wisselspelers binnen de lijnen. Een nieuwe regel in deze Coronatijd. Vijf spelers mag je wisselen, maar dat moet gebeuren in drie momenten. Doordat Blauw Geel de moed had opgegeven kreeg Dongen vele mogelijkheden om de score op te voeren.

Komende zaterdag 19 september speelt Dongen 023 om 14.30 uur tegen Kozakken Boys 023. Vrij entree.