Alle plannen en goede voornemens voor alle teams zijn in het afgelopen Corona-seizoen behoorlijk op het schop gegaan. De machtsverhoudingen zijn na een 3 a 4 trainingswedstrijden met clubteams ook wel aardig afgetekend. Het almaar trainen zonder (daadwerkelijke) competatieve spanningen zou zomaar zijn tol op conditie en techniek-scherpte kunnen eisen. Enige flexibiliteit, maar vooral een sterk teamgevoel en motiverende trainers zijn basisvoorwaarden om als team te overleven en toekomstgericht te kunnen denken.


MO19 heeft op dat punt zeker alles in huis, maar ze willen meer!
Meer speelsters, iemand die zich opwerpt als vaste keepster, meer wedstrijden.
Voor het laatste zijn ze afhankelijk van de Corona-maatregelen. Voor de eerste twee doen ze, bij deze, een oproep aan alle meiden en dames, uit Dongen en omgeving, die van gezelligheid houden, sportief (willen) zijn, in teamverband hun beste beentje voor willen zetten, graag buiten zijn en “het voetballen” best eens willen proberen.

Je bent van Harte Welkom. Bij DVVC, met meerdere meisjes/vrouwenteams, ben je dan beslist op het goede adres. Ook volgend seizoen speelt het huidige MO19 team op zaterdag. Dan als Dames Zaterdagteam. Kom eens meetrainen; op maandag of woensdag van 19.00 tot 20.30uur. Wil je eerst meer weten kun je contact opnemen met trainer John Timmermans; 06-11268534

Vandaag, zaterdag 17 april, knalden MO19 in een enerverende oefenpartij de ene na de andere bal in de goal van de tegenstander, zijnde: De andere helft van hun eigen team. (Aangevuld met een paar welwillende JO19 spelers, dat dan weer wel). Op hoog tempo werd van de ene naar de andere veldhelft gebald en was de stand vlak voor rust nog 2-1. In de laatste 10seconden werd op furieuze wijze de stand nog gelijk getrokken.
Na de rust was het tempo, voor sommige, moordend. “Stiekeme” zips aan de waterflessen zorgde daarna weer voor watervlugge acties. Beide team-helften gaven elkaar geen haarbreed toe en de goals waren veelvuldig. De vrolijke stemming en de sportiviteit hadden er beslist niet onder te lijden en aan competitiedrang deed het ook zeker niets af.

Tegen het einde van de wedstrijd, bij een stand van 8-8, werd besloten tot een ‘sudden death’, die er na een ongelooflijke rebound op rebound (lat-paal-lat-voor langs) uiteindelijk met een klein beetje passieve hulp van de keeper toch nog snel kwam.Eindstand; winst 9-8 voor de ene helft van de dames MO19, die eensgezind, na vandaag weer gezamenlijk hun tegenstanders zullen bevechten. Doe jij dan ook mee? Informeer, meldt jezelf aan, kom sfeer proeven, kom meetrainen!

Tot ziens bij de voetballende dames van DVVC, tot ziens op Sportpark Dongekant.