Door Piet Scheepers

“Dit is weer typisch VV Dongen. Wij wilden iets doen voor de jeugd op Koningsdag. Dan gaan bij trainers en leiders de bellen rinkelen en dan heel spontaan ontstaat zoiets als dit,” vertelt Sander van de Ven, die hiermee eigenlijk zegt dat als er iets geregeld moet worden, er binnen de club volop ideeën aangedragen worden. Binnen tien dagen was er voor de jeugd vanaf JO10/JO11 en MO13 een heuse bootcamp uitgezet. Spellen met water (die doen het altijd goed), oefeningen met en zonder bal en verschillende luchtkussens. Ruim vijftig jongens en meisjes waren in tien groepen verdeeld en werkten de verschillende uiteenlopende spellen af. Zij hadden voor passende namen gekozen. De Leeuwen, Queens, Kings, Kroontjes, Sinasappels, Gouden Koets en Prinsen, om er maar een paar te noemen, waren zeer fanatiek bezig. Daarbij geholpen door hun begeleiders, waaronder enkele selectiespelers.

persfoto

Onder hen de kersverse nieuwe trainer van de JO15, Sven Kerst. “Dit is voor mij nieuw. Ik ben gisteren benaderd en heb gelijk ja gezegd. Je leert op deze speciale manier mensen en de club kennen waarmee je straks te maken krijgt.” Op de vraag hoe hij het volgend seizoen ziet, is zijn antwoord voorzichtig: “De Regio-Cup zou mooi zijn. Hopelijk gaat dit niet ten koste van het volgende seizoen, omdat we misschien te vroeg zijn begonnen.”

Tussen de spellen door is het tijd voor ontspanning in de vorm van iets eten of drinken. Liza Hamers is drukdoende met in het inschenken van limonade, terwijl ergens anders de ijsjes, om te Genieten, tevoorschijn worden gehaald. Op de vraag of Liza geblesseerd is, omdat ze niet meedoet aan de spellen, antwoordt zij spontaan: “Nee hoor. Ik help graag mee. Ik geloof dat mijn vader Brett leider is van de JO11 en mijn broer Samuel voetbalt hier.”

Ondertussen is het groot vermaak bij het natte sponzen gooien richting leider of trainer die in de schandpaal zit geklemd. Langs de lijn kijken jeugdbestuur en organisatoren toe. Zij zien met hoeveel plezier de jeugd ook deze speciale voor hen georganiseerde dag beleeft.